Safranbolu Kent Tarih Müzesi
1904 yılında yöre halkının da katkılarıyla inşa edilmiş olan Safranbolu Kent Tarih Müzesi ‘nde günlük yaşamdan örnekler sunulmaktadır.
Eski kalenin bulunduğu tepenin üzerine yapılmış, mimari değer taşıyan iki katlı görkemli bir taş binadır.
Kapısının üzerinde bulunan yazıttan 1904 yılında Kastamonu Valisi Enis Paşa ve kentin Kaymakamı Mir Ahmet Beylerin gayretleri ve halkın da masraflarına katılımıyla yapıldığı anlaşılmaktadır.
1976 yılına kadar ilçenin Hükümet Binası görevini yapan bu bina, 1976 yılında geçirdiği bir yangın sonucu harap bir hale gelmiştir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yaptırılmıştır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yaptırılmış ve 2006 yılında Kent Tarihi Müzesi olarak hizmete açılmıştır.
Kent Tarihi Müzesi, kentin kültürel, tarihsel, sosyal zenginliğini tanıtmak ve gösterebilmek amacıyla Safranbolu ile ilgili her türlü bilgi, belge, eşya, görsel malzeme, ses ve görüntü kayıtlarını bünyesinde bulundurmak, bu verilere dayalı geçici ve sürekli sergiler düzenlemek amacıyla kurulmuş kültür birimidir.
Müze; Zemin 1. kat ve 2.kat olmak üzere 3 (üç) kattan oluşmaktadır. Safranbolu’nun günümüze kadar geçirdiği evreleri kronolojik olarak izleyebilir, yaşam ve kültürünü görüp eski bir Safranbolu Çarşısında gezebilirsiniz.
Safranbolu Kent Tarih Müzesi Birinci kat
Safranbolu’nun ve binanın tarihçesi, haritaları, kültürel yayınları, uydu görüntüsü, sergi salonu ve konferans salonu bulunmaktadır.İkinci kat girişindeki salonda, Cumhuriyet dönemine ait kıyafetler sergilenmekte, Fotoğraflarlar Safranbolu salonunda, Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan Safranbolu tarihi ile ilgili bilgiler görsel detaylarla aktarılmakta ve aynı zamanda Roma ve Bizans dönemi, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemine ait madeni paralar ile diğer materyallerde sergilenmektedir.
Etnografya salonunda geleneksel Safranbolu yaşamında kullanılan eşyalar sergilenmektedir.
Safranbolu Kent Tarih Müzesi Zemin kat
Safranbolu’da ticari hayat ve geleneksel el sanatları hakkında fotoğraflı bilgiler bulunmaktadır. Aynı zamanda; Esnaf ve Zanaatkarlar Çarşısında Şifa Eczanesi, Lokumcu, Yemenici, Kunduracı, Sayacı, Semerci, Saraç, Ahşap işçiliği, Demirci, Bakırcı, Kalaycı ve Esnaf kahvesi gibi Safranbolu’daki önemli esnafların çalışma ortamları özgün canlandırma tekniği ile ziyaretçilere sunulmuştur.
Buradayız
Adres
Çeşme, Kale Altı Sk. No:19, 78600 Safranbolu/Karabük, Türkiye
Küresel Konumlama Sistemi
41.2506428, 32.6890942
Telefon
Nasıl Gidebilirsiniz !
‘Google Haritalar Yol Tarifi’ butonuna tıklayın ve yola çıkın. Sizi bekliyor olacaklardır.
Açılış Saatleri
Pazartesi
09:00 – 17:30
Salı
09:00 – 17:30
Çarşamba
09:00 – 17:30
Perşembe
09:00 – 17:30
Cuma
09:00 – 17:30
Cumartesi
09:00 – 17:30
Pazar
09:00 – 17:30